Cum se spală prosoapele?

 

Cu toate că oricine poate să spele în zilele noastre cu o mașină de spălat automată, este posibil să nu respecte regulile de bază care asigură că prosoapele vor fi moi și netede.. Chiar și o mică modificare a rutinei de spălare a prosoapelor vă poate surprinde în mod plăcut. Asigurați-vă că vă spălați corect prosoapele.

Pentru a menține o igienă maximă, există câteva reguli care trebuie respectate atunci când spălați prosoapele. Dacă nu se procedează corect, bacteriile și mucegaiul se înmulțesc semnificativ și au un efect dăunător asupra sănătății noastre. Bacteriile de pe prosoape pot ajunge apoi în zonele sensibile ale corpului, cum ar fi zona ochilor sau diverse leziuni ale pielii și pot provoca inflamații.

Spălați prosoapele întotdeauna separat și sortate în funcție de culoare. Evitați contactul cu rufele murdare, în special cu lenjeria de corp. Acestea pot adăposti tot felul de bacterii și germeni. Nu supraîncărcați tamburul mașinii de spălat, respectați capacitatea maximă de încărcare a tamburului mașinii de spălat. Cel mai potrivit program de spălare este programul pentru bumbac sau igienizare.

Temperatura optimă de spălare pentru prosoapele colorate și albe este de 60 °C. Unele materiale de culoare deschisă pot fi spălate la temperaturi de până la 95 °C. Pentru spălarea delicată a prosoapelor, vă recomandăm detergenții lichizi, care se dizolvă și se clătesc mai ușor din fibrele individuale. Nu folosiți balsam de rufe, care lipește buclele prosoapelor. Același lucru este valabil și pentru călcare. Temperatura ridicată aplatizează și deteriorează buclele. Din această cauză, nu veți obține niciodată un efect pufos și veți reduce capacitatea de absorbție.

Balsamul poate fi înlocuit cu dezinfectanți speciali pentru rufe, care fac ca prosoapele să miroasă frumos și păstrează calitatea materialului. 

Reguli de bază pentru spălarea prosoapelor:

  1. Sortați prosoapele în funcție de culoare.
  2. Spălați-le separat, fără alte rufe.
  3. Setați o temperatură minimă de 60 °C.
  4. Folosiți detergențicu gel.
  5. Nu folosiți balsam de rufe.
  6. Nu călcați.
  7. Uscați-le suficient. 

Temperatura de spălare a prosoapelor în funcție de material:

Materialul prosoapelor Temperatura de spălare a prosoapelor

100 % bumbac

60 - 95 °C

100 % microfibră

30 - 40 °C

100 % poliester

60 °C

100 % fibră de bambus

40 °C

fibră de bambus cu bumbac

60 °C

poliester cu bumbac

30 - 40 °C

Respectați întotdeauna temperaturile recomandate de producător pe eticheta produsului.

Ce urmează?

Prosoape mici Prosoape mari Prosoape Maxi