Instrucțiuni: Cum să eliminați sângele de pe așternut sau cearșafuri?

Sfaturi garantate cu privire la modul de eliminare a sângelui proaspăt sau uscat de pe lenjeria de pat.

Un adult își petrece aproape o treime din viață în pat, așa că nu este de mirare că uneori cearșafurile și sunt patate. Cele mai frecvente pete pe lenjeria de pat sunt cele din sânge și alimente. Uneori, chiar și cei mai puternici detergenți nu vor scăpa de petele de sânge. Avem câteva sfaturi pentru dvs. despre cum să eliminați urmele de sânge, menținând în același timp calitatea originală a culorilor și a texturii. Prin spalare complicată sau folosind detergenți foarte puternici, puteți deteriora fibrele lenjeriei de pat și puteți pierde proprietățile valoroase ale țesăturii.

Pete de sânge proaspete pe cearșafuri

Îndepărtarea unei pete proaspete din sânge este mult mai ușoară decât crezi. Fii suficient de rapid. Ai nevoie doar de câteva ingrediente din cămară.

Apa

Cel mai bun mod de a îndepărta o pată de sânge proaspătă este cu apă rece. Da. Apa rece se dizolvă și relaxează sângele. Este ideal să clătiți rufele cu un jet de apă rece sau să le înmuiați câteva ore. Apoi curățați pata cu apă cu săpun și introduceti cearșaful într-o mașină de spălat la o temperatură mai scăzută, în mod ideal până la 40 ° C. Temperaturile ridicate ale apei vor determina coagularea sângelui. Acesta intra mai adânc în fibre și pata nu va disparea.

Bicarbonat de sodiu sau oțet

Dacă nu aveți o mașină de spălat la îndemână, atunci puteți înmuia pata de sânge proaspăt în apă rece cu sapun. Acest lucru poate fi completat cu bicarbonat de sodiu clasic sau oțet. În acest caz, aplicați o cantitate mică direct pe pată și puneți-o în apă. Lăsați să acționeze 30 de minute, apoi spălați bine materialul. Mai întâi puteți încerca efectul într-un loc mai puțin vizibil pentru a vă asigura că materia primă nu vă va afecta lenjeria de pat preferată.

PEROXID

Puteți utiliza o soluție de trei la sută de peroxid de hidrogen pentru lenjeria de pat dintr-un material mai puternic și ușor. O puteti obține la fiecare farmacie. Când utilizați această metodă,
rețineți că peroxidul este de fapt un acid care albeste în locul patat de sânge. Pentru substanțe mai fine, peroxidul poate fi diluat 1: 1 cu apă și aplicat pe pată. După un timp, este necesar să caltiti bine cu apă rece. Mai întâi puteți încerca efectul într-un loc mai puțin vizibil
pentru a vă asigura că materia primă nu vă va afecta lenjeria de pat preferată.

Iți recomandam:

  • Inmuiați petele mici in apa rece si folositi apa cu sapun
  • Pentru petele mai mari se poate folosi bicarbonat de sodiu sau oțet in locul sapunului
  • Soluția de peroxid de hidrogen poate fi utilizata pe țesaturi solide albe
  • Dupa curațare, introduceti in masina de spalat la o temperatura de pana la 40 de grade C
  • Este bine sa testați efectul  materiilor prime intr-un loc mai putin vizibil

Pete de sange uscate pe cearșafuri sau lenjeria de pat

Eliminarea petelor de sânge uscate este puțin mai complicată decât a celor proaspete. Dar nu va alarmați, avem câteva sfaturi despre cum să o faceți. Din nou, o puteți face cu câteva ingrediente din bucătărie.

Apa

Pata de sânge uscată trebuie înmuiată în apă rece timp de câteva ore, nu ezitați să lăsați lenjeria de pat înmuiată toată ziua. Apoi creați suficientă apă cu săpun și încercați să masați ușor pata sau folosiți un burete foarte fin. Nu frecați pata, deoarece s-ar putea deteriora fibrele și poate afecta proprietățile valoroase ale țesăturii. Apoi introduceti în mașina de spălat cu detergent normal la o temperatură de până la 40 ° C.

Sare de bucatarie

Presărați pata îmbibată în apă rece cu sare de masă comestibilă și lăsați-o să acționeze aproximativ 30 de minute. Puteți folosi un burete pentru a masa ușor sarea în țesătură. Aveți grijă să frecați cu grija materialul. Apoi clătiți cu apă rece. Puteți repeta întreaga procedură de mai multe ori. În cele din urmă, introduceti din nou în mașina de spălat la o temperatură de până la 40 ° C. Mai întâi puteți încerca efectul într-un loc mai puțin vizibil pentru a vă asigura că materia primă nu vă va afecta lenjeria de pat preferată.

Pasta de dinți

Pasta de dinți obișnuită este de asemenea, utilizată pentru curățarea petelor de sânge uscate. Înmuiați pata în apă rece și apoi aplicați un strat subțire de pastă de dinți. Se lasă până se usucă pasta, apoi se spală cu apă rece. Puteți repeta procedura de mai multe ori. În cele din urmă, introduceti într-o mașină de spălat la o temperatură de până la 40 ° C. Introducerea în mașină de spălat este o necesitate pentru a scăpa de pasta de dinți. Mai întâi puteți încerca efectul într-un loc mai puțin vizibil pentru a vă asigura că materia primă nu vă va afecta lenjeria de pat preferată.

Alte ajutoare

Bicarbonatul de sodiu, oțetul, acidul citric sau peroxidul de hidrogen au, de asemenea, același efect ca și materiile prime menționate mai sus. Atunci când se utilizează, este necesar să rețineți că aceștia sunt acizi slabi. Locul este alb cu sânge. De aceea, utilizați-le numai pe textile ușoare și rezistente. Testați într-un loc mai puțin vizibil înainte de fiecare utilizare. Se poate folosi și hreanul ras, care trebuie lăsat să acționeze o perioadă mai lungă de timp.

Iți recomandam:

  • Inmuiați petele uscate in apa rece toata ziua
  • folosiți apa cu supun si un burete moale
  • folosiți sare de masa sau pasta de dinți
  • o solutie de peroxid de hidrogen,oțet sau bicarbonat de sodiu poate fi utilizat pe solidele albe
  • Dupa curațare spalați intr-o mașina de spalat la o temperatura de pana la 40 de grade C
  • Este bine sa testați efectul materiilor prime intr-un loc mai putin vizibil