Spalați cearșafurile pe dos? Pastreaza culoarea!

Pastrați culoarea cearșafurilor, spalați-le pe dos

Î ngrijirea regulată a lenjeriei de pat este o parte integrantă a somnului sănătos. În plus, așternutul astăzi nu mai este doar o protecție a plapumelor sau a pernelor. Lenjeria de pat este, de asemenea, un element de design al interiorului dormitorului. Avem de ales dintr-un număr inepuizabil de modele, culori și textile. Dar cum să păstrezi culorile luminoase chiar și după mai multe spălări?! Iată câteva sfaturi.

Spalare

Spălați întotdeauna cearșafurile la temperatura recomandată de producător. În general, se oferă o temperatură ideală între 40 ° C și 60 ° C. Spălați cearșafurile pe dos împreună cu detergentul destinat culorii rufelor. Spălarea pe dos va extinde durata de viață a textilelor, culorilor și imprimeurilor. Culorile nu se vor estompa, ci vor fi totuși la fel de strălucitoare ca înainte de prima spălare. Amprentele de lenjerie nu se vor sparge sau se vor dezlipi. Este avantajos să prindeți cearșafurile înainte de spălare. Alte rufe nu vor fi prinse în cearșafuri atunci când sunt prinse. Vă recomandăm să spălați toate părțile lenjeriei de pat împreună, culorile pieselor individuale vor fi întotdeauna aceleași.

Uscarea lenjeriei de pat

Indiferent dacă uscați lenjeria de pat în uscător sau în exterior pe o coardă de rufe, vă recomandăm să lăsați cearșafurile așezate pe dos. În uscător, se usucă numai pe dos și la o temperatură scăzută. Atenție însă, unele țesături nu sunt potrivite pentru a se usca într-un uscător. Dacă preferați metoda clasică, atunci bateți cearșafurile după spălare, agățați-le întinse și cu fata pe dos. Acest lucru va preveni contactul direct cu lumina soarelui și va menține soliditatea culorii.

Cearșafuri de calcat

Există atât lenjerie de pat de călcat, cât și lenjerie de pat care nu necesita calcare. Dacă călcarea nu este hobby-ul tău, atunci alege cearșafuri care nu necesita calcare. Calcați întotdeauna lenjeria de pat cu fata pe dos. Vă recomandăm călcarea în conformitate cu recomandările producătorului, în mod ideal însă ușor umed la temperaturi de până la 200 ° C. Lăsați-l să se răcească corespunzător înainte de pliere.

Iți recomandam:

  • Spalați cearșafurile cu fata pe dos
  • Spalați intodeauna toate parțile cearșafurilor impreuna
  • Uscați si calcați cu fata pe dos pentru a pastra culoarea