Stilul retro se intoarce înapoi: dă-ti o șansă

Formele elegante ale mobilierului, culorile bogate și modelele geometrice distincte sunt trăsături tipice ale stilului retro. Sentimentul că te întorci în interiorul tău te va cuprinde în vremuri de demult. Fie că veți echipa un dormitor într-un apartament sau o cabană, veți fi surprins de stilul retro. Inspirați-vă de sfaturile dormitorului în stil retro care vă vor distra.

 


Mobilier retro practic

Forme elegante și rotunde care subliniază în primul rând funcționalitatea și utilizarea practică. Caracteristicile tipice ale mobilierului retro sunt picioarele înalte, nici măcar nu trebuie să vă faceți griji cu privire la decupajele decorative. Paturile retro și alte accesorii sunt variabile și fiecare piesă este specifică prin formă și culoare.



Paturile tapitate prin culoarea strălucitoare cu față înaltă subliniază aspectul general al dormitorului retro. Paturile cu baldachin groase sau metalice sunt, de asemenea, piese grozave. Așezați o bancă în prim-planul picioarelor, ceea ce are o serie de avantaje. Acesta va servi ca o zonă de depozitare și un loc pentru a sta.

 

Culori si modele

Interiorul retro-reglat include culori. Tonuri distinctive și bogate pe care le armonizați cu mobilierul realizat din fiecare material. Tendința în interiorul retro este de culori precum muștar, roșu sau portocaliu. Raportul potrivit este important pentru a menține luminozitatea și armonia. Pentru a menține luminozitatea și aerisirea, combinați culorile strălucitoare cu albul, care arată curat și simplu.


Folosiți puterea tiparelor. Combinați-le pe așternuturi, cuverturi de pat, dar și pe covoare sau tapeti. Lipiți tapet cu forme geometrice sau flori pe un perete, care aparțin și stilului de viață retro. Totuși, pentru ca dormitorul să nu pară înghesuit sau suprasaturat, folosiți tapetul pe un singur perete. Decorează-i pe alții cu oglinzi, picturi sau iluminat. Mizați pe echilibrul culorilor, dar și al modelelor. Și aici se aplică regula, mai puțin este uneori mai mult.

Pariați pe materiale și accesorii

Stilul retro a cunoscut o creștere uriașă și datorită materialelor recent utilizate, cum ar fi laminat, plastic sau piele. Decorațiunile din metal sau lemn, precum și materiile prime naturale, cum ar fi bumbacul sau diverse tricotaje, joacă un rol important. Așezați lenjerie de pat din bumbac, perne decorative și cuverturi de tricotat pe pat, dar și pe canapea sau fotoliu. Pariați pe o lampă retro cu o nuanță textilă și perdele masive până la podea. Jaluzelele pot fi folosite și pentru întunecarea ferestrelor. Mesele sau scaunele din metal îndoit cu o imitație de piele sau cu modele de cuburi sau dungi sunt realizate pentru stil retro. Florile sunt, de asemenea, legate indisolubil de această perioadă.


Nu trebuie să decorați întregul apartament cu plante artificiale, așa cum se întâmpla înainte. Înlocuiți-le cu cele vii și așezați-le pe pereți, podele și mobilier.