Cum să împăturiți prosoapele

 

Un prosop împăturit corect va rămâne proaspăt pentru mai mult timp și nu va ocupa prea mult spațiu în dulap. E posibil să faceți o greșeală la împăturire datorita căreia prosoapele au un miros neplăcut. O ușoară modificare a rutinei vă poate surprinde plăcut. Descoperiți sfaturi verificate pentru împăturirea prosoapelor.

Clasica împăturire a prosoapelor suprapuse, așa cum o știm cu toții, are multe dezavantaje. Prosoapele suprapuse în dulap sunt dezordonate și de multe ori nu folosiți decât cele câteva prosoape din partea de sus.

Prosoapele din partea de jos a raftului sau a sertarului încep curând să miroasă neplăcut și își pierd rapid prospețimea inițială din cauza presiunii exercitate de alte prosoape. Dacă nu vreți să renunțați la împăturirea clasică, optați pentru o depozitare deschisă, cum ar fi un raft înalt în dulap, nu un sertar. Scoateți prosoapele curate din partea de jos și cele spălate le așezați deasupra.

Dezavantajele împăturării prosoapelor suprapuse în mod clasic:

 1. Dezordine.
 2. Pierderea rapidă a prospețimii din cauza presiunii exercitate de alte prosoape.
 3. Schimbați întotdeauna doar aceleași prosoape.

Încercați modalități noi și dovedite de împăturire a prosoapelor, care le vor menține proaspete și parfumate pentru o perioadă lungă de timp. În plus plierea compactă a prosoapelor economisește spațiu. în dulap. Înainte de pliere, prosoapele trebuie să fie suficient de uscate pentru a evita apariția mirosului neplăcut tipic. Dacă doriți să vă păstrați prosoapele perfect organizate, sortați-le în funcție de culoare.

Prosoape împăturite în role

Un truc ingenios inspirat de hoteluri și pensiuni. Pliați-vă prosoapele în role ordonate, care ocupă mai puțin spațiu aîn dulapul dvs. și vă păstrează prosoapele proaspete și pufoase pentru mai mult timp. Aerul poate circula liber între rolele stivuite rezultate și nu apar mirosuri neplăcute.

În plus, nu mai trebuie să scotociți prin dulap în căutarea unui anumit prosop. Acest tip de împăturire asigură o vizibilitate ridicată. Împăturirea în role este fermă, așa că nu trebuie să vă faceți griji că se vor desfășura singure.

Împăturiți prosoapele în role în câțiva pași:

 1. Așezați prosopul cu partea mai lungă spre dvs. pe o suprafață stabilă.
 2. Îndoiți un capăt în centrul prosopului.
 3. Apoi îndoiți prosopul în jumătate îndreptat de la dvs.
 4. Întoarceți prosopul împăturit cu fața în jos.
 5. Începeți să rulați prosopul din partea în care vârful nu este pliat.
 6. Puteți să înfășurați capătul liber în rolă sau să-l lăsați liber.

Prosoape împăturite în pachet

O altă metodă recunoscută pentru împăturirea prosoapelor în așa-numitul pachet. Puteți găsi acest stil de împăturire și în hoteluri, unde știu exact cum să le păstreze moi și pufoase pentru o perioadă lungă de timp.

Prosoapele împăturite în pachet arată frumos și sunt ușor de depozitat. Aceasta este o alternativă la la modul clasic suprapus. În acest caz, nu vă recomandăm să stivuiți prosoapele, ci să le așezați unul lângă altul. Ideal chiar și în sertare.

Împăturirea prosoapelor în pachet se face în câțiva pași:

 1. Așezați prosopul cu partea mai lungă îndreptată spre dvs. pe o suprafață fermă.
 2. Îndoiți prosopul în jumătate, pe partea mai scurtă.
 3. Îndoiți-l din nou în jumătate pe partea mai scurtă, dar în partea opusă față de pasul anterior. Se va forma o bandă îngustă.
 4. Împărțiți vizual prosopul în 3 părți și îndoiți-l într-o treime.
 5. În final ultima treime o băgați sub un strat al prosopului împăturit.

Ce urmează?

Prosoape mici Prosoape mari Prosoape Maxi