Cum se albesc prosoapele?

 

Spălarea regulată a prosoapelor duce la o schimbare a culorilor inițiale, în special a celor deschise. De multe ori, chiar și cel mai eficient detergent sau spălarea la temperaturi ridicate nu pot face față prosoapelor cenușii. Albiți prosoapele cu ajutorul unor trucuri și a procedurii de spălare potrivite.

Cum se albesc prosoapele?

Acordați o atenție deosebită spălarii propriu-zise și încercați să preveniți cauza prosoapelor cenușii. Spălați prosoapele la o temperatură optimă de 40 - 60 °C și sortați-le întotdeauna în funcție de culoare. Încercați să le sortați în albe și colorate, doar așa articolele de culoare deschisă nu devin cenușii. Nu folosiți niciodată balsam de rufe, încercați să îl înlocuiți cu oțet alb. Veți vedea că face minuni.

Dacă prosoapele sunt deja gri și ponosite, încercați câteva trucuri simple pentru a le albi folosind produse pe care le găsiți în casă. Oțetul alb, lămâia, bicarbonatul de sodiu, sarea sau apa oxigenată sunt ajutoare de nădejde. Există mai multe proceduri folosind produsele din bucătărie, noi vă vom arăta cele mai eficiente dintre ele.

prosoape

Metoda bunicilor noastre de înălbire a prosoapelor

Pentru a pregăti o soluție pentru spălarea prosoapelor cenușii, veți avea nevoie de bicarbonat de sodiu, o lingură de sare de masă, oțet alb 10%, peroxid de hidrogen și apă fierbinte.

 1. Amestecați 300 ml de oțet alb cu 500 ml de apă fierbinte.
 2. Adăugați 150 g de bicarbonat de sodiu, o lingură de sare și 1,5 linguri de peroxid de hidrogen.
 3. Amestecați bine soluția rezultată.
 4. Puneți prosoapele în această soluție și lăsați să acționeze peste noapte.
 5. A doua zi, spălați-le cu un detergent gel.
 6. Înlocuiți balsamul de rufe cu oțet alb 10%.
 7. Uscați bine.

Nu veți da greș nici cu produse mai puțin cunoscute, care sună ca o incantație, dar care vă vor fi de mare ajutor în albirea prosoapelor. Încercați puterea percarbonatului de sodiu sau a tetraboratului de sodiu, cunoscut și sub numele de borax. Ambele produse sunt disponibile fără rețetă în farmacii sau în magazine de uz casnic.

Albirea prosoapelor cu percarbonat de sodiu

Percarbonatul de sodiu este un înălbitor ecologic, poate fi folosit în orice gospodărie. Este un ajutor unic pentru spălarea rufelor. În apă caldă se descompune în sodiu și peroxid de hidrogen, două substanțe care împreună îndepărtează petele și albesc prosoapele. Lăsați prosoapele foarte cenușii înmuiate în soluție peste noapte. Puteți folosi percarbonatul în mod regulat, o dată pe lună, la spălarea prosoapelor.

 1. Se prepară o soluție de apă fierbinte și percarbonat de sodiu. Folosiți 1 până la 2 lingurițe de pulbere la 1 litru de apă.
 2. Puneți prosoapele în soluție și lăsați să acționeze peste noapte.
 3. A doua zi, spălați la 60 °C cu 2 linguri de percarbonat de sodiu are va înlocui detergentul de rufe.

Înălbirea prosoapelor cu tetraborat de sodiu

Tetraboratul de sodiu sau borax este un compus de bor și sodiu. Numele său provine de la cuvântul buraq, care înseamnă alb. În gospodărie, va ajuta la albirea rufelor, înmoaie apa și este excelent pentru a elimina mirosurile. Poate fi folosit în mod regulat în timpul spălării rufelor pentru a preveni încărunțirea prosoapelor. Adăugați o linguriță de borax în tamburul mașinii de spălat. În cazul unei murdării abundente, pregătiți soluția și lăsați-o peste noapte.

 1. Pregătiți o soluție cu apă fierbinte și borax. Folosiți 1 linguriță de pulbere la 1 litru de apă.
 2. Puneți prosoapele în soluție și lăsați să acționeze peste noapte.
 3. A doua zi, spălați la 60 °C.

PONT pentru propriul produs de albire:
Amestecați părți egale de borax, bicarbonat de sodiu și fulgi de săpun împreună cu jumătate din cantitatea de acid citric și percarbonat de sodiu. După ce amestecați bine, veți avea un produs de albire pentru prosoape și alte lenjerii de pat.

Ce urmează?

Prosoape mici Prosoape mari Prosoape Maxi