Cu ce ​​viteză ar trebui să speli lenjeria de pat?

Cum sa pastrați lenjeria de pat ca noua pentru o lunga perioada de timp?! Gandiți-va la viteza si temperatura masinii de spalat.

Întinde-te în lenjeria de pat parfumată în fiecare seară. O spălare adecvată va atinge moliciunea dorită, rezistența culorii, dar va prelungi și durata de viață a lenjeriei de pat în sine. Desigur, temperatura de spălare în sine este importantă, dar și viteza. Intensitatea stoarcerii este diferită pentru diferite textile. În articol, veți afla ce pot face noile mașini de spălat astăzi și care este intensitatea filării potrivite.

Manual de instrucțiuni

Pentru o spălare adecvată, este important să citiți manualul mașinii de spălat. Fiecare manual al mașinii de spălat ar trebui să includă o masă cu materiale textile și temperatura recomandată a acestora, viteza, informații despre durata fiecărui ciclu, utilizarea dedurizatorului sau prespălarea.

Noile tipuri de mașini de spălat au programe speciale de spălare care sunt prestabilite pentru rufe sau țesături. De obicei, temperatura și viteza de spălare setate automat sunt de obicei cuprinse între 1400 - 1600 rotații pe minut.

Țesături din beton

Viteza de stoarcere a textilelor individuale este determinată de producătorul acestora.

Cu toate acestea, in general, se aplica reguli simple:

  • Când spălați ușor la o temperatură de 30 ° C sau 40 ° C, setați viteze foarte mici

Acestea sunt în principal viscoză, acril, bumbac foarte fin sau tipuri de poliester. Simbolul de mai jos este de obicei indicat pe produs. Spalarea la viteză mare poate provoca daune ireversibile fibrelor țesăturii, care își vor pierde forma și proprietățile originale.

  • Rotirea la viteze mai mici este tipică la spălarea hainelor la 60 ° C.

În special, acestea sunt materiale care pot rezista la temperaturi mai ridicate, sunt mototolite sau fine. Acest simbol este de obicei indicat pe ambalaj.

  • Când spălăm la 95 ° C, putem stoarce cearșafurile la viteză mare.

De obicei este din bumbac solid sau doar în culori deschise. Veți găsi acest simbol pe ambalaj.

Iți recomandam:

  • In general, spalam lenjeria de pat in intervalul de temperatura cuprins intre 40 si 60 de grade C
  • Cearșafurile albe sau din bumbac pot fi spalate pana la 60 de grade C
  • Stoarcerea la viteze mari poate deteriora fibrele si poate provoca pierderea formei originale a cearșafurilor
  • Nu stoarceți materialele fine, din matase sau satin
  • Stoarceți bumbac fin, lana sau viscoza la viteza mica