Instrucțiuni: Cum să spălați perne și pături. 7 pași către o spălare perfectă

Spălare perne si pături

Veți găsi pe piață o gamă largă de perne și pături. Cum să ai grijă de ele, astfel încât să reziste mult timp ca si cum sunt noi? Este importantă îngrijirea regulată, de la ventilația zilnică până la spălare.

Ventilație eficienta

Acarienii iubesc doar un pat cald și umed. Pregătirea patului imediat după trezire nu este tocmai pasul potrivit. Este important să scuturați ușor pătura și perna pentru a vă asigura că forma originală a umpluturii este menținută. Apoi ventilați nu numai camera, ci și așternutul. Aerul proaspăt reduce temperatura și umiditatea păturii și a pernei. Cu o ventilație adecvată, puteți prelungi durata de viață a așternutului cu câțiva ani.

Spălare regulată

Lenjeria de pat funcționează pentru a proteja păturile și pernele, dar este important să le spălați pe amândouă. Intervalul ideal de spălare este de două până la patru ori pe an. În timpul nopții, adulții transpira până la un litru și jumătate de lichide, astfel încât spălarea este o parte importantă a întreținerii regulate. La spălare, trebuie să urmați recomandările producătorului. Rețineți că spălarea, inclusiv uscarea, poate dura câteva ore.

  1. Înainte de spălare, este important să verificați dacă perna sau pătura nu sunt rupte, deoarece aceasta ar putea slăbi și degrada umplutura.
  2. Luați în considerare perna și pătura separat, cântarul acționează ca o verificare a pătrunderii perfecte.
  3. Pentru spălare, alegeți un detergent special conceput pentru spălarea pernelor și păturilor. Pentru o umplere cu pene, alegeți un agent delicat, fără enzime. Cel cu enzime ar rupe stratul de grăsime pe care îl protejează penele individuale.
  4. Se spală la 60 ° C, fără rotire sau la viteză mică.
  5. Uscați în uscător împreună cu două bile, care înmoaie în mod natural rufele și readuc umplutura la starea inițială. În timpul uscării în uscător, scoateți păturile și pernele la fiecare 10-15 minute și agitați ușor.
  6. Dacă uscați lenjeria de pat afară, evitați lumina directă a soarelui.
  7. După uscare, incercați pătura și perna sau pune-ți la uscat din nou.

Când e timpul sa schimbăm perna sau pătura?

Fiecare pernă și pătură are propria durată de viață. Timpul exact pentru schimb nu poate fi determinat în mod clar. În general, se recomandă înlocuirea la 3 - 5 ani pentru pături, 2 - 4 ani pentru perne. Persoanele care suferă de transpirație ridicată ar trebui să schimbe perna și pătura mai des. Dacă perna și-a pierdut forma inițială, culoarea sau umplutura nu are formă, atunci înlocuirea va fi urgentă.

Ingrijire adecvata:

  • Aerisiți și acoperiți păturile și pernele în fiecare zi
  • Acoperiți când patul este uscat și răcoros
  • Se spală de două ori pe an, maxim de 4 ori
  • Uscați bine
  • Când schimbați culoarea sau forma, înlocuiți vechea pernă și pătură cu una nouă
  • Se recomandă înlocuirea la fiecare 3 ani pentru pături, 2 ani pentru perne
  • Persoanele cu transpirație mai mare ar trebui să schimbe mai des pernele și păturile