Cum se face sauna? Respectați aceste reguli!

 

Descoperiți efectele benefice ale băii în saună. Chiar acum este cel mai bun moment pentru a vă încălzi întregul corp. Cultura saunei în sine vine din Finlanda. Zilele reci sunt mai plăcute datorită temperaturilor cuprinse între 90 și 110 °C, care sunt tipice pentru saunele finlandeze. Nu trebuie să vă faceți griji pentru căldură! Sauna menține umiditatea scăzută. Oferiți corpului dvs. o pauză și stimulați-vă sistemul imunitar. Nu trebuie să vă faceți griji cu privire la prima vizită,noi vă spunem ce să nu uitați.

sauna4

Regula 1: Acasă înainte de saună

Pregătiți un serviciu, un cearșaf și săpun în bagajul de mână. Majoritatea saunelor oferă și servicii într-o formă asemănătoare închiriată în incinta intrării. Cu toate acestea, nimic nu se compară cu a avea propriul echipament. Împachetați o biberonetă de apă sau un ceai călduț. Acasă, beți 1 - 2 pahare de apă înainte de a intra în saună. Nu vă împovărați digestia cu alimente grele, ceea ce ar putea avea un efect negativ asupra recuperării organismului dumneavoastră. Luați doar o ușoară gustare înainte de saună.

Regula 2: Înainte de a intra în saună

După ce intrați în saună, faceți un duș temeinic, spălați-vă cu săpun și uscați-vă bine cu un șervețel curat sau șervețel. Prosoapele de coton de greutate mare sunt ideale, deoarece garantează absorbția și sunt delicate chiar și cu pielea sensibilă după o sesiune de saună. Dușul va scăpa pielea de impurități și va fi mai bine pregătită pentru tratamentul de curățare din saună. Datorită secării temeinice, pielea va începe să transpire și să se spele mai repede de substanțele nocive. 

sauna2

Regula 3: În saună

Întotdeauna intrați în saună fără costum de baie. Costumele de baie ude împiedică corpul să se încălzească în mod egal și îngreunează respirația pielii. În plus, costumele de baie ude la temperaturi ridicate pot duce la creșterea formării de bacterii. De aceea, mergem la saună dezbrăcați, doar cu un cearceaf de bumbac uscat, care servește drept covoraș de saună. Dacă nu vă simțiți confortabil cu nuditatea, aduceți două cearșafuri. Unul pentru a vă acoperi corpul și celălalt ca saltea.

Stați sau întindeți-vă confortabil în saună. Vă puteți ajuta să vă relaxați pielea prin masarea ei cu o perie specială sau cu o lavetă. Ascultați-vă întotdeauna corpul. Dacă simțiți că căldura este mai insuportabilă, plecați. Durata optimă de ședere este de 8 - 20 de minute în funcție de experiența proprie, ideal de 3 ori repetat. 

Regula 4: După ieșirea din saună

De la saună ar trebui să ieșiți întotdeauna de la duș, să vă spălați de murdărie și transpirație. Mai întâi, faceți un duș cu apă călduță, care vă pregătește corpul pentru răcorirea în bazinele de gheață. Saunele sunt dotate cu piscine de gheață, lacuri în aer liber sau căzi. Schimbarea bruscă de temperatură este cea care împrospătează organismul. După ce v-ați răcorit, ștergeți-vă cu un prosop, înfășurați-vă într-un cearșaf sau halat și relaxați-vă pe un șezlong timp de 15 minute. În acest timp, reumpleți lichidele și repetați procesul de încă 2 ori. 

sauna3

Regula 5: După o sesiune completă de saună

Finalizați-vă sesiunea de saună cu o odihnă mai lungă pe un șezlong, ideal 20 - 30 de minute. Vă veți recăpăta forțele, vă veți relaxa corpul, dar și mintea. Sălile de relaxare sunt adesea parfumate cu uleiuri esențiale, care induc cu ușurință un sentiment de relaxare. În ziua ședinței de saună, nu faceți sport, nu vă stresați, poposiți-vă și refaceți lichidele cu ceaiuri din plante.

Spălați prosoapele și prosoapele de baie după ceremonia saunei la o temperatură minimă de 40 °C. Dacă vizitați sauna de mai multe ori pe săptămână, vă recomandăm să cumpărați un stoc mai mare de stocuri și scutece din bumbac de înaltă calitate. Papucii de cauciuc vor fi, de asemenea, foarte utili. Cu toate acestea, majoritatea centrelor de saună oferă prosoape și cearceafuri de închiriat, așa că nu trebuie să vă faceți griji pentru nimic altceva și veniți doar cu pantofi. 

Beneficii ale saunei

O vizită regulată la sauna finlandeză vă va încălzi întregul corp și vă va alunga starea de spirit proastă. Știați că băile în saună au un efect benefic și asupra psihicului și imunității? Răsfățați-vă cu o saună de cel puțin 1 ori pe săptămână. Cele mai mari beneficii ale unei saune sunt, fără îndoială:

  • circulația sângelui în tot corpul,
  • leșurarea poluanților și a substanțelor toxice împreună cu transpirația,
  • eliberați mușchii,
  • întărirea mușchiului cardiac,
  • înlătură durerile articulare,
  • stabilizarea tensiunii arteriale,
  • crește apărarea organismului.

În general, băile de soare sunt nerecomandate persoanelor cu hipertensiune arterială, probleme cardiace sau renale, precum și celor cu gripă, febră sau inflamații. O temperatură ridicată ar putea agrava aceste probleme. Este întotdeauna important să vă consultați medicul dumneavoastră cu privire la afecțiunea dumneavoastră.

sauna1