Lamele simple vs. lamele flexibile

Alegeti lamele simple sau lamele flexibile?

Ați ales deja patul și acum vă întrebați ce tip de grilaj să alegeți?! Lamela este o parte integrantă a patului și contribuie la un somn confortabil. Aceasta asigură o ventilație adecvată și, prin urmare, dormi confortabil pe saltea. În plus, poate distribui uniform sarcina, prelungind astfel durata de viață a saltelei. Atunci când alegeți o lamelă, trebuie să aveți în vedere faptul că nu toate saltelele sunt potrivite pentru fiecare lamelă.

Lamele simple

12275-1_latkovy-rost

Lamelele simple au lamele individuale conectate prin dungi textile. Lamelele pot fi realizate din diferite tipuri de lemn, indiferent dacă este din pin sau molid. Piața oferă mai multe lățimi, dar distanța dintre lamele individuale nu trebuie să fie mai mare de 4-6 cm. Dacă distanța este mai mare de 6 cm, salteaua poate fi deformată. În general, lamelele simple sunt cele mai potrivite pentru saltelele din spumă cu miez mai înalt, dar și pentru saltele cu arc sau cu sac. Sunt mai puțin potrivite pentru tipuri mai mici de saltele sau pentru persoanele cu o greutate mai mare. Sunt populare datorită prețului lor redus și transportului ușor. Vă recomandăm să atașați acest tip de lamă pe rama patului cu șuruburi mici.

  • La montare, păstrați bara la distanță de 4 - 6 cm
  • Potrivit pentru saltele superioare
  • Conceput pentru tipuri de saltele din spumă, saci și arcuri
  • Preț scăzut
  • Derulabil

Lamele flexibile

13652-1_lamelovy-rost

Ramele sunt formate din lamele flexibile care se potrivesc în cadrul patului la un unghi ușor. O parte a grilajului pentru lamele este, de asemenea, un cadru din lemn sau metal, în care lamelele sunt deja așezate. Doar introduceți acest tip de cadru cu lamele în cadrul patului și fixați-l cu șuruburi mici. Lamelele individuale sunt prinse în cadru prin intermediul unor mâneci în care simpla lamă este introdusă. Tipul de carcasă afectează flexibilitatea întregului pat. Există bucșe pivotante din cauciuc, care sunt bucșe foarte flexibile sau încastrate direct în cadrul grătarului, care reduc mai degrabă flexibilitatea. Acestea sunt cel mai adesea realizate din lemn de fag sau mesteacăn sau din alte materiale artificiale, în diferite lățimi și numere. Un număr mai mare de lamele înseamnă, de asemenea, un sprijin mai mare pentru corp și ușurare pentru saltea. Grilajul în sine va prelungi durata de viață a saltelei dvs. și va susține funcționarea corectă a acesteia. În general, cadrele cu lamele sunt potrivite și pentru tipurile inferioare de saltele, dar și pentru saltele din latex, pentru iarna (HR) și (VISCO). Ramele cu lamele sunt, prin urmare, potrivite pentru toate tipurile de saltele, sunt bine ventilate și sunt accesibile.

  • Potrivite chiar și sub saltele inferioare
  • Potrivite pentru toate tipurile de saltele
  • Pret Accesibil

Placa de grilaj

O placă solidă ca bază sub saltea nu este foarte potrivită, din mai multe motive. Placa nu permite fluxul de aer necesar sub pat sau saltea, deci pot exista mucegai și bacterii. O puteți folosi în locuri uscate sau pentru somn ocazional. Este posibil să folosiți o saltea cu arc sau sac pe o placă solidă, care elimină mai bine excesul de umiditate.